Antibiyotikler, süt ineklerinde mastitis ve diğer bakteriyel hastalıkları yönetmek için değerli bir araçtır. Ancak, insanlarda olduğu gibi, hayvanlarda aşırı antibiyotik kullanımı, belirli antibiyotiklere direnç geliştiren bakteri riskinin artmasına neden olabilir.Antibiyotikleri sorumlu veya daha ihtiyatlı bir şekilde kullanarak bu riski en aza indirebiliriz.

Antibiyotiklerle ilgili sorun nedir?

Uluslararası olarak, gıda üreten hayvanlarda, özellikle insan sağlığı için kritik olan antibiyotiklerde antibiyotik kullanımı hakkında endişeler vardır.

Bakteriler direnç geliştirdiğinde, bu:

  • Antibiyotiklerin enfeksiyonları tedavi etme yeteneğini azaltmasına neden olur ve farklı ilaçların kullanılmasını gerektirir.
  • Dirençli bakterilerin diğer hayvanlara, çiftliklere veya insanlara yayılma riskini arttırır.

Kuru dönem inek tedavisi dahil olmak üzere mastitis kontrolü, süt çiftliklerinde kullanılan antibiyotiklerin yaklaşık yüzde 85’ini oluşturur. Bu durumu önlemenin ve tedavi etmenin en etkili yollarını anlamak çok önemlidir.

Süt Çiftliklerinde Antimikrobiyal Kullanımı Yönetme

Antibiyotiklerin sorumlu kullanımı en iyi şekilde, bir sürü hayvan sağlığı planı geliştirmek için veterinerleri ile düzenli olarak toplantı yapan çiftçiler tarafından elde edilir. Bu, mastitis ve süt kalite yönetimini gözden geçirmek için bir süt kalitesi danışmanlığını içerebilir. Süt üreticileri hayvan sağlığı ve süt verimi konularında mutlaka veteriner ile birlikte çalışmalıdır.

Birçok veteriner antimikrobiyallerin çiftlikte sorumlu kullanımını desteklemek için bir “trafik ışığı” yaklaşımı kullanmaktadır. Bu, klinik mastitis vakalarını tedavi etmek için önerilen ürün tiplerini değiştirebilir.

Veteriner Trafik Işığı Yaklaşımı

İneklerin enfeksiyon durumunu tahmin edebilecek bir dizi dolaylı test vardır. Bunlardan en yaygın olanları şunlardır:

  • Somatik Hücre Sayımı
  • Hızlı Mastitis Testi
  • İletkenlik Testi

Antibiyotikli süt, hem süt üreticileri hem de süt işleyen fabrika ve mandıralar için çok tehlikelidir. Çünkü sütte antibiyotik tespit edilirse süt üreticisine para cezası ve yaptırım uygulanır ve süt alım sözleşmeleri feshedilir. Süt işleyen fabrikalarda antibiyotikli sütün sisteme girmesi çok daha büyük maddi kayıplara neden olur.

Türkiyede en çok kullanılan antibiyotikler, Beta Laktam, Tetrasiklin, Sülfonamid, Eritromisin, Tilmikosin, Spiramisin, Streptomisin, Gentamisin, Neomisin, Kloramfenikol, Tylosin, Florfenikol gibi antibiyotiklerdir.

Bioeasy Sütte Antibiyotik Test Kiti

Bu ürün, bir süt örneğinde beta laktam grubu ve tetrasiklin grubu antibiyotikleri (2’si bir arada) tespit etmenize ve ayırt etmenize olanak tanıyan hızlı bir test kitidir. Bütün test 6 dakika sürer. Bu ürünümüz Türkiye ve Avrupa çiğ süt tebliğine uyumludur.

Uygulama

  • Çiğ süt, pastörize süt ve tam yağlı süt tozu.
  • İnek Sütü, Manda Sütü, Koyun Sütü ve Keçi Sütü.

Kutu İçeriği

  • 12 test tüpü ve her bir tüp içinde 8’li bir adet reaktif kap ve 8 test çubuğu (96 test/kutu).
  • Bir adet kullanım kılavuzu.

Ek Cihazlar

  • İnkübatör
  • Okuyucu (isteğe bağlı)

Bioeasy Sütte Antibiyotik Test Kiti Tespit Değerleri

Bioeasy Sütte Antibiyotik Test Kiti ‘nin Avantajları

Bioeasy Sütte Antibiyotik Test Kiti Kullanım Videosu

Bioeasy Sütte Antibiyotik Hızlı Test Kiti ‘ne ürünler bölümünden SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TESTLERİ bölümünden ulaşabilirsiniz.

Websitenin sağ alt tarafında çıkan Whatsapp ikonuna tıklayarak Sütte Antibiyotik Hızlı Test Kitleri hakkında ürün ve fiyat bilgisi alabilirsiniz.